De brouwerij

Walhalla is een in Amsterdam gevestigde microbrouwerij die naar eigen zeggen de favoriete bieren van de goden brouwt. Gedurfde en magische bieren, dorstlessend en puur.

 

Walhalla’s godenfamilie varieert van het lichte en verleidelijke Minerva Spelt Wit en Loki Golden IPA, de goed afgeronde Ares American Amber en Osiris Farmhouse Ale, tot de krachtige Shakti Double IPA en Wuldor UK Barley Wine. Ze brouwen ook een aantal eenmalige producten en de limited edition Daemon-serie: Heftige bieren die de grenzen van de duisternis verleggen.

 

Na een succesvolle crowdfundingsactie hebben ze de deuren geopend van hun brouwerij en taproom in het bruisende noorden van Amsterdam. Ze hebben een steeds wisselende bierselectie op de tap, een mooie flessenverzameling en een scala aan lokaal geproduceerde snacks. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken!

De Bieren – standaard range:

LOKI GOLDEN IPA 5,5%

LOKI GOLDEN IPA 5,5%

Man or woman watch out for Loki: this blonde god seduces you with his smooth talk & cheeky smile. We know why they call him a trickster…

Het bier dat Loki drinkt als hij een nieuw meisje verleid in de bar van het Walhalla.

Een soepele IPA, gebrouwen met fruitige hop. Dryhopped met Mosaic hop voor een extra vers, grassig citrus aroma!

Heerlijk als dorstlesser, maar ook de perfecte combinatie met een hamburger.

Color: 8 EBC / Bitterness: 34 IBU

ARES AMERICAN AMBER 6,0%

ARES AMERICAN AMBER 6,0%

Ares is the feared and fearless Greek god of war: a ruthless warrior and an unreliable lover.

Het Amerikaans Amber bier is een stijl die bekend staat om zijn balans tussen rijk moutkarakter en hoparoma. De amber kleur wordt gecreëerd met München en Crystal malt, terwijl Columbus, Chinook en Simcoe hop verschillende dennenachtige en grasachtige Amerikaanse hoparoma’s en bitterheid bijdragen.

Ares wordt graag gecombineerd met gegrild vlees, gekruid eten en pizza nadat hij uit het vuur van de strijd is gekomen.

Color: 30 EBC / Bitterness: 40 IBU

OSIRIS FARMHOUSE ALE 7,0%

OSIRIS FARMHOUSE ALE 7,0%

After a day of hard work, nothing makes Osiris feel more refreshed than a cold ale. And whether it is an office or a field you’ve been working on: this beer is just what you’ve been looking for.

Een ongefilterde Farmhouse Ale of Saison gebrouwen met lokale gerst, spelt en haver. Flink gehopt met Cascade om de fruitige aroma’s van limoen en perzik te geven.

Color: 17 EBC / Bitterness: 38 IBU

SHAKTI DOUBLE IPA 8,8%

SHAKTI DOUBLE IPA 8,8%

This exotic beauty likes her beer to be just like her. Gold & Hoppy; Bitter & Sweet; Full & Strong. In every hand a glass! Walhalla!

Een extra sterke IPA, gebrouwen met blond en crystal mout. Intens gehopt met Columbus en Sorachi Ace voor een flinke btterheid en heel veel smaak.

Color: 14 EBC / Bitterness: 90 IBU

WULDOR UK BARLEY WINE 9,8%

WULDOR UK BARLEY WINE 9,8%

In times long gone, this bold archer was both feared and worshipped on the British Islands. Best known for his cranky character and dark moods.

Barley wine ofwel gerstewijn gebrouwen met Britse mouten en hop. Traditionele Engelse crystal en amber mout geven een rijk en diep palet aan smaken als toffee, walnoten en marmelade.

Een stevig bier, schitterend om de maaltijd of avond mee af te sluiten. Door de zoetheid en kracht komt hij goed tot zijn recht met verschillende nagerechten.

Color: 43 EBC / Bitterness: 60 IBU

DAEMONS LIMITED EDITION SERIES:

KRAMPUS DAEMON #7 IMPERIAL STOUT 11,5%

KRAMPUS DAEMON #7 IMPERIAL STOUT 11,5%

RELEASE SCHEDULED FOR OCTOBER 2018