Toen de bekroonde Deense sommelier Jacob Kocemba naar zijn kelder ging om in 2011 met thee te experimenteren, kreeg hij te maken met tradities van thee die wel 1000 jaar teruggingen – een geschiedenis waar slechts een paar geselecteerde dranken trots op kunnen zijn. Met als ambitie om met een geheel nieuwe, unieke richting van het maken van thee te komen,  begon Jacob nieuwe methoden te ontwikkelen om de verschillende theesmaken bij verschillende temperaturen te extraheren. De allereerste sprankelende thee werd geserveerd in het Kopenhagen-Michelin-restaurant Hermann (NIMB), en Copenhagen Sparkling Tea is nu verkrijgbaar in verschillende Michelin-restaurants in Denemarken, Noorwegen, Zweden, Nederland en Duitsland.

Sparkling Tea staat bekend om hun combinatie van verschillende soorten exclusieve theeën – van de fijne witte thee tot de krachtigste zwarte thee, gecombineerd met een mousserende wijn of druivensap. De theeën worden op dezelfde manier gebruikt als de verschillende soorten druiven in een Cuvee bij Champagne. Het resultaat zijn verschillende versies BLA, ROD, GRØN en de nieuwste toevoeging VINTER. Door het samenvoegen van de kwalitatief uitmuntende thee, wordt een diepe smaaksensatie gecreëerd. Dit wordt samengevoegd met de een frisse mousserende druivensap of wijn. Gecombineerd geeft dit diepe smaken in de sprankelende en frisse smaak als dat van Champagne.

Copenhagen Sparkling Tea Company wenst diepe smaken, een grote diepgang en een hoge complexiteit te bieden – zonder te hoeven vertrouwen op een hoog alcoholpercentage.

Sparkling Tea BLÅ

Sparkling Tea BLÅ

In de BLÅ-editie is een ongelooflijk rijke, lange en complexe smaak gecreërd voor diegenen die een alcoholvrije ervaring willen.

Het doel van Sparkling Tea is om het beste mousserende product ter wereld te produceren zonder alcohol. De enige die dat kunnen beoordelen, zijn de mensen die het ook hebben geprobeerd.

BLÅ is gemaakt met een breed scala aan theeën, 13 in totaal. De eerste indruk is fris en levendig, met tonen van bloemen, jasmijn en kweepeer. Later vermengd de kamille en witte thee zich met hun zachtheid en de geselecteerde zwarte theeën zorgen zorgvuldig voor een mooie body.

Ten slotte worden komen de delicate tonen van appel en specerij door dankzij de Chai-thee.

De lange en complexe smaakbeleving maakt Sparkling Tea BLÅ veelzijdiger dan andere niet-alcoholische dranken. Het is perfect als aperitief, verschillende voorgerechten, lichte hoofdgerechten en in combinatie met de meeste desserts.

Sparkling Tea ROD

Sparkling Tea ROD

Rosé is voor ons de definitie van gezelligheid. Met RØD heeft Sparkling Tea hun versie van een biologische mousserende rosé gemaakt.

Het idee was om een drogere smaak te creëren die goed zou passen bij de Scandinavische keuken en tegelijkertijd goed te combineren zou zijn met met zeevruchten en pittige maaltijden.

In de theewereld is de Hibiscus-bloem te vergelijken met de blauwe druif waar een rosé wijn mee gemaakt wordt. ROD heeft een uitgebalanceerde diepte en smaakconcentratie, maar bevat ook een lichte bitterheid en minder zoetheid dan de andere Sparkling Tea’s.

Tonen van rode bessen en munt zijn aanwezig. De Hibiscus-bloem geeft zowel een diepe smaak als een lange afdronk. Ook kenmerkt de bloem zich door een aangename droogheid en een hint van zoetheid. Dit geeft Sparkling Tea ROD onbegrensde mogelijkheden.

Sparkling Tea GRØN

Sparkling Tea GRØN

GRØN heeft als basis een melange van groene en witte theeën. Citrustonen vormen hierdoor de boventoon in de smaak, waardoor het een perfecte begeleider is voor Aziatische gerechten, zoals Thais eten en sushi.

De Sparkling Tea GRØN heeft een frisse, minerale smaak, waarbij de op citrus gebaseerde groene theeën perfect in balans worden gebracht met de witte thee. De smaakbeleving is hierdoor afgerond met tinten van exotisch fruit en de citrusaroma’s blijven comfortabel en verfrissend in deze mooie Sparkling Tea. Het geeft een smaak die zowel fris als opbeurend is.

Sparkling Tea VINTER

Sparkling Tea VINTER

Het idee achter VINTER was om een ​​unieke smaak te creëren die perfect past bij het koudste seizoen van het jaar.

Tegelijkertijd doet de smaak van de Sparkling Tea VINTER je denken aan de winterse maaltijden, feestdagen en gezellige tijden die je in de winter hebt. VINTER is onze eigen “Enfant Terrible”, omdat deze aanzienlijk van smaak verschilt in vergelijking met de andere varianten in ons assortiment. Met zijn pittige geur van kaneel, zwarte thee, kardemom en anjers biedt het van nature een duidelijke verbinding met de aroma’s en smaken die kenmerkend zijn voor de koude maanden.

De eerste geur die je ruikt, is de intense maar elegante geur van Chai-thee, die een enorme explosie van indrukken in de neus geeft – kaneel, een beetje citrus, vers gebakken brood, cederhout – om er maar een paar te noemen. De smaak is elegant met een lange afdronk.