Rebel Yell is een merk met diepe wortels in de geschiedenis van de Amerikaanse whiskey. Het recept is terug te voeren naar 1849. Deze stoere whiskey’s worden gemaakt in de Lux Row Distillery, gelegen in het hart van Kentucky.

Nu nog redelijk onbekend in Nederland, maar dit merk heeft alles in zich om een goede plek te veroveren achter de bar. De hele serie Rebel Yell is aangenaam en net even anders.

In de VS timmert het merk al een aantal decennia lekker aan de weg. In 1983 schreef Billy Idol zijn album met de gelijknamige titelsong: Rebel Yell….

Rebel Yell Kentucky Straight Bourbon

Rebel Yell Kentucky Straight Bourbon

Een klassieke Bourbon, of toch niet? Door de redelijk grote hoeveelheid tarwe te gebruiken in de Mash Bill (de basis voor deze drank voordat het gedistilleerd wordt), heeft de Rebel Yell een heel ander voorkomen dan de andere Bourbon die je wellicht kent.

Zacht, maar toch met karakter. Maar dan natuurlijk wel zonder scherp te worden. Deze Bourbon is perfect voor je favoriete cocktail, maar kun je zeker ook zo van genieten.

Rebel Yell Small Batch Bourbon

Rebel Yell Small Batch Bourbon

Het broertje van de Rebell Yell Bourbon, is de Small Batch. Gemaakt in kleinere hoeveelheden. Hierdoor komt er meer diepte in de smaak van deze Rebel.

Gebruik deze Small Batch voor een cocktail die extra Oomph! kan gebruiken of natuurlijk om neat van te genieten.

Rebel Yell Small Batch Rye Whiskey

Rebel Yell Small Batch Rye Whiskey

Rye whiskey is een hoofdstuk apart van Bourbon. Het hoofdbestanddeel is natuurlijk rogge. Wat je daardoor krijgt is een licht zoete, kruidige en toch zachte whiskey.

Deze Rebel Yell Small Batch Rye geeft echte stevigheid aan je cocktail. Uiteraard kun je er ook zo van genieten. In voor een verrassing? Probeer dan de Rebel Yell Rye eens naast een Barley Wine en geniet van een “boilermaker” of kopstootje.