De Kromme Haring is een brouwerij uit Utrecht. En zij houden er vooral van om te verrassen. Ze brouwen goed gemaakte, lekkere en doordrinkbare bieren.

Bioloog en thuisbrouwer Stephen Grigg komt uit Amerika en is via Groot-Brittanië naar Nederland gekomen. Hier is hij begonnen met zijn thuisbrouwerij De Kromme Haring. Hij ontmoette bier-afficionado Gijs van Wiechen en samen richtte zij in 2014 de professionele brouwerij op.

In 2016 hebben zij vervolgens hun Brewpub en brouwerij geopend na een periode van huurbrouwen.

Met meer dan 20 jaar brouwervaring maken zij hun Bieren. De brouwers hebben een voorliefde voor Engelse mouten en Amerikaanse hopsoorten. Hun grootste passie is misschien nog wel gist. En ze geloven dat het fermentatieproces de basis is voor ieder goed gemaakt bier. Net als Oersoep brouwerij is De Kromme Haring een brouwerij die gebruik maken van “schone” en “wilde gisten”.

In hun brouwerij hebben ze ook een laboratorium waarin ze esperimenteren met wilde giststrengen. Ook blijven zij zich ontwikkelen met wilde gisten als Brettanomyces en het blenden van culturen.

Rockfish

Rockfish

American Amber – 5,5%

Een zachte mout basis met toetsen van caramel, een frisse bitter en mooie verse bloemige hopjes. Subtiel en in balans.

Black IPA – 6%

Een heerlijke dikke Black IPA met volle (dry)hop hoparoma’s die mooie geroosterde mouten ontmoeten.

Ikan Ikan

Ikan Ikan

Spekkoek Ale – 6,3%

Vorig jaar maakte De Kromme Haring deze variatie op een spiced ale voor het eerst – een groot succes. Dit jaar brengen ze hem terug met een vollere basis en iets hoger alcohol percentage (6,3%)

Ze hebben zich laten inspireren door de unieke smaak van de Indonesische spekkoek. Een rijke zacht moutige basis is aangevuld met de kruiden zo kenmerkend voor spekkoek om een verwarmend bier voor de wintermaanden te creëren.