Dampegheest

De Bieren

Antje

Antje

Antje van Gerrebrandje woonde eind 19e eeuw in Limmen. Als weduwe op leeftijd verdiende zij de kost met haar bronstige bok. In die tijd werden veel geiten gehouden. Als er jonge geitjes moesten komen, ging je met je geit naar Antje. Voor een paar centen deed de bok dan zijn werk. Hierdoor stond Antje bekend als ‘t bokkenwijfie van Limmen. Het eerste bier van Dampegheest heette voluit Antje van Gerrebrandje; nu is ze met drooghoppen verjongd en heet Antje. Een mooi toegankelijk blond bier van 6%.
Zwarte Hufter

Zwarte Hufter

Ideaal voor een avondje rustig genieten, voor bij een gezellige BBQ of als afsluiter van een bierfestival. Of laat hem vele jaren rijpen voor het vieren van een speciaal moment in je leven. Van een Zware Hufter kan je het hele jaar door genieten.

Met een Zware Hufter wordt vaak het einde van een gezellige avond ingeluid. Er wordt ook wel gekscherend gezegd: “Dit bier moet je op de rand van je bed drinken.” Een volle barley wine van 10%.

Skoftig

Skoftig

Skoftig is het mooiste woord uit de West-Friese taal. Het is een ouderwets synoniem voor vet, wreed of cool en wordt gebruikt als iets heel mooi of erg lekker is. Skoftig mooi! Skoftig lekker! Kreten die je tijdens het drinken van dit bier regelmatig mag laten horen! Een heerlijke dubbel met een alcohol percentage van 7,6%.
Merakels

Merakels

Wist je dat bierbrouwen en zuivel verwerken erg veel gemeen hebben? Niet voor niets brouwt Dampegheest in oude melktanks, door hen zelf omgebouwd tot brouwinstallatie. En ook niet geheel toevallig zijn zij gevestigd in het voormalige kaaspakhuis van Limmen. Vandaar dat zij als eerste brouwerij in Nederland weibier brouwen. Wei, een bijproduct bij het maken van kaas met veel vitamines, maakt van Merakels een bijzondere tripel van 7% met een fruitige smaak en een haast romige structuur.
Alkmaars Blondje

Alkmaars Blondje

Deze mooie Alkmaarse Blondine is een herinnering aan ‘Alkmaars Ontzet ’ het begin van het eind van de Tachtigjarige Oorlog. Het Spaanse leger moest het beleg, de belegering van Alkmaar, opgeven nadat Willem van Oranje opdracht had gegeven om de dijken rond Alkmaar door te steken. Een beleg waarvoor Limmen middels de tactiek van de verschroeide aarde is opgegeven aan de Spanjaarden en alles van economische waarde werd vernietigd. Een heugenis aan dit keerpunt in de geschiedenis met in Limmen gebrouwen weibier, speciaal voor Kaasstad Alkmaar en omgeving. Dit heerlijke blondje heeft een alcohol percentage van 7,5%.
Manus

Manus

Bier voor op feesten en partijen of gewoon voor tussendoor. Geen pils, maar lekker doordrinkbaar speciaalbier. Laag in alcohol met desondanks een degelijke biersmaak. Dat is wat brouwer Herman voor ogen heeft gehad. Helaas heeft hij zelf, door een noodlottig ongeval in de brouwerij, deze dorstlesser van Dampegheest nooit mogen proeven. Naar goed voorbeeld van Herman: werk met passie, sport en geniet, feest en proost! Manus is een lichtblonde dorstlesser van 4,7%

De bieren van Dampegheest zijn verkrijgbaar in zowel fles als fust. Neem contact op voor de prijzen.