In 1584 maakte Pierre Gosset, wethouder van Aÿ en wijnbouwer, vooral rode, stille wijnen met de oogst uit zijn eigen wijngaarden. Dit maakt van Gosset het oudste wijnhuis in de Champagne. Echter in de 18e eeuw veranderde de productie van stille wijnen gemaakt in en rond Aÿ naar bubbels. De malolactische gisting wordt zorgvuldig vermeden om het appelzuur, die zorgt voor de natuurlijke fruitige aroma’s, te behouden.Gosset assembleert de beste Cru’s van het district Marne (Grand Cru’s en Premier Cru’s), met een gemiddelde classificatie van 95% op de officiële Cru schaal (“échelle des crus”).

Champagne Gosset Extra Brut

Champagne Gosset Extra Brut

Een expressief geurende neus van abrikozen, perziken en amandelen. De eerste aanzet is rond en rijk, gevolgd door een zachte, verfrissende afdronk.

De druiven voor deze Champagne komen voornamelijk uit de volgende gemeentes/Cru’s: Ay-Champagne, Chigny-les-Roses, Courmas, Cumières, Avize, Cuis, Trépail etc.Gosset maakt alleen gebruik van de beste Cru’s uit het district Marne met een gemiddelde classificatie van 95% op de officiële kwaliteitsschaal.

Champagne Gosset Grande Reserve Brut

Champagne Gosset Grande Reserve Brut

43% Chardonnay, 42% Pinot Noir en 15% Pinot Meunier.

De Grande Réserve Brut is de signature van Champagne Gosset. Het is de ware expressie van wat Gosset moet uitstralen, aldus de Jean Pierre Mareigner, de keldermeester. De neus geurt dominerend naar fruit gecombineerd met verfrissende tonen.De aanzet is romig en zacht. De Chardonnay zorgt voor de fruitigheid, terwijl de Pinot Noir op zijn beurt verantwoordelijk is voor de structuur van de wijn. Kortom; subtiel en een klassiek karakter!

Champagne Gosset Grand Rosé Brut

Champagne Gosset Grand Rosé Brut

58% Chardonnay en 42% Pinot Noir, waar weer 8% rode wijn van is.

In de neus uitgesproken aardbeien aroma’s. De aanzet is romig, fruitig en verfrissend. Ook in de mond domineren aardbeien aroma’s. De afdronk is lang, intens en verfrissend. Een ideaal aperitief!

Champagne Gosset Grand Blanc de Blancs Brut

Champagne Gosset Grand Blanc de Blancs Brut

100% Chardonnay.

De neus geurt mineralig en bloemig, maar ook naar abrikozen, citrus en honing. In de mond zacht en harmonieus met een licht getoaste toets. De algehele indruk is complex, delicaat en verfrissend!

Champagne Gosset Celebris Rosé Extra Brut

Champagne Gosset Rosé Extra Brut

59% Chardonnay en 41% Pinot Noir, waarvan 7% uit rode wijn bestaat.

In de neus intense aroma’s van aardbeien, frambozen en bessen gecombineerd met een vleugje vanille. De aanzet is verfrissend en fruitig, gevolgd door een verfrissende afdronk met tonen van citrusfruit.

Champagne Gosset Celebris Village Extra Brut

Champagne Gosset Celebris Village Extra Brut

De top uit de Champagne, de top van Champagne Gosset kan niet anders dan in uitvoering komen in de Vintage Champagnes uitbrengt.

Uiteraard Champagnes die alleen in uitzonderlijke jaren gemaakt kunnen worden. De samenstelling van deze Champagne is afhankelijk van het jaar. Prijs en levering is afhankelijk van beschikbaarheid en jaargang.