In 2012 hebben Kick en Sander de basis gelegd voor de Oersoep brouwerij in een garagebox. Nu is de Oersoep Brouwerij niet weg te denken in het oude Honig complex langs de Waal in Nijmegen. Waar vroeger de soepketels stonden, staan nu de brouwketels.

Verschillende stijlen bier, één brouwerij

Verschillende stijlen bier, één brouwerij

De brouwers van Oersoep maken wat ze zelf het liefste willen drinken. En dit loopt heel erg uitéén. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende manieren waarop ze bier benaderen.

Works of art

Bieren waarbij gebruik gemaakt word van een lab gecreëerde gist specifiek ontwikkeld voor bier. Deze clean vergiste kunstwerken worden aangekleed in samenwerking met getalenteerde jonge designers verspreid door heel Nederland. Deze designers mogen in hun eigen stijl los gaan op het biercanvas om de meest toffe kunst te ontwikkelen.

Oersoep heeft vijf vaste bieren, vier seizoensbieren en een behoorlijk assortiment aan specials.

Wild Series

Achterin de brouwerij hebben we een heel speciale plek ingericht, een wilde gist afdeling met een eigen milieu. Hier staan grote houten vaten van wel drie meter hoog! In deze foeders laten we bier rijpen tot wij denken dat deze precies goed is. Goed bier heeft tijd nodig. Het bier wordt dus pas geoogst wanneer wij vinden dat ze het punt van perfectie hebben bereikt. Deze meesterwerken zijn vaak heel beperkt op voorraad omdat we hier slechts een batch van brouwen.