De beer engineers van De Moersleutel zijn altijd bezig met het creëren van smaaksensaties, altijd op zoek naar verbeteringen of nieuwe smaken en het optimaliseren van hun bieren. Het bier is uitgesproken, complex, gebalanceerd, vaak vol en zacht van textuur.

Zij brouwen geen bier voor iedereen, maar alleen van mensen die van uitgesproken smaken houden. Dit doen zij door constant aan hun recepten te sleutelen opzoek naar perfectie.  Zij willen bier brouwen dat als legendarisch wordt beschouwd. Men moet verhalen vertellen over hoe geweldig het bier van De Moersleutel is. Iedereen die hun bier drinkt moet verpest zijn voor het leven en niets anders meer willen.

Dolle Dries 2

Dolle Dries 2

Dolle Dries is een lekkere dikke Imperial Stout van 11%. Dit bier is iets voor jou als je van veel smaak houdt. Vooral de koffie smaken voeren de boventoon. Het wordt afgewisseld met een fris zuurtje en afgerond met een zoetje.

Één bak smaak dus.

Cheesy name? Dairy u have it!

Cheesy name? Dairy u have it!

Een milkstout met een bescheiden alcoholpercentage (voor De Moersleutel) van 6%. Bloemige hop, met een duidelijke ruggengraat van koffie. Afgerond door de lactose die gebruikt is. Mooi in balans en gewoon weer heel veel smaak.
Motorolie Coffee and Vanilla

Motorolie Coffee and Vanilla

Een stevige Russian Imperial Stout van 12%. Alsof een normale RIS al niet genoeg smaak heeft… Bij De Moersleutel heeft niets genoeg smaak totdat de engineers er klaar mee zijn! Daarom is bij dit stevige bier koffie en vanille toegevoegd.

Uiteraard merk je dat en is ook dit bier hoog op smaak, maar blijft het in balans. Vol, bitter, zoet, klein zuurtje….

Smeerolie

Smeerolie

Smeerolie, omdat zonder smering alles naar de @#$%@#$@ gaat. Dit is een imperial stout. Het recept voor dit bier wordt ook vaak als basis voor specials gebruikt. Als je van een stevige stout houdt, is dit zeker een voor op je wishlist!
Smeerolie Coconut Milkshake

Smeerolie Coconut Milkshake

Smeerolie, omdat zonder smering alles naar de @#$%@#$@ gaat. Een van de spin-offs van de “standaard” Smeerolie. Aan de basis is cocus en lactose toegevoegd. Vloeibaar toetje, inclusief koffie. Wij houden er van.
Double Roast Brandmeester's Ethiopia

Double Roast Brandmeester's Ethiopia

Een Imperial Porter infused met Sidamo koffie uit Ethiopië. Ook hierin komen natuurlijk de koffie tonen goed naar voren. Aangevuld met fijne bitters en zoetheid.
Double Roast Brandmeester's Sumatra

Double Roast Brandmeester's Sumatra

Een Imperial Porter infused met Lintong koffie uit Sumatra. Ook hierin komen natuurlijk de koffie tonen goed naar voren, maar what a difference this coffee makes….. Misschien iets pittiger dan zijn broertje.
Octane Overlord

Octane Overlord

Weer een stevige Russian Imperial Stout. Met smaken als geroosterde mout, een hintje rook, subtiele zoetheid, bitters en veel smaak, vooral veel smaak, weet je weer dat je een Moersleutel hebt.
Sori, not sorry

Sori, not sorry

Binnenkort verkrijgbaar: Sori, Not Sorry zal een New England IPA worden van 6,5%. Een collaboration met de brouwers van Sori.

Deze NEIPA wordt verwacht op 23 oktober

Sweaty Sheet Shit Shenanigans

Sweaty Sheet Shit Shenanigans

Sweaty what? Ja inderdaad. Samen met Borg heeft De Moersleutel een bier gebrouwen met een bijzonder ingrediënt waar de IJslandse brouwer beroemd (of berucht?) mee is geworden: mout gedroogd boven een vuur van schapen uitwerpselen.

Een Imperial Stout die verwacht wordt op 23 oktober.