Brenne Single Malt Whisky komt uit de Cognac streek, Frankrijk. Alles wordt verbouwd, vervaardigd, gerijpt en gebotteld in deze streek. Dit maakt het tot een uniek product. Proef Brenne en laat je verrassen door een volledig nieuwe whisky ervaring.

Brenne Single Malt Whisky

Brenne Single Malt Whisky

Brenne Single Malt Whisky is een zeer fruitige whisky met een onderlaag van suiker. Vergelijk het met smaken creme brûlée, caramel. Aangevuld met banaan, tropisch fruit. Daarachter komen kruiden als kaneel en kruidnagel.

Brenne laat je het terroir van de Cognac-streek in je glas ervaren. Het probeert geen Schotse whisky te zijn die in een ander land gemaakt wordt, maar is een duidelijke Franse whisky.

Het verhaal van Brenne.

Na haar carrière als professioneel ballerina ontdekte Allison Parc haar passie voor eten en drinken die haar meevoerde in de culturen die zij overal ter wereld tegen kwam. Tijdens de reizen stak ze veel moeite om de lokale markten, wijnboeren uiteraard distilleerderijen te bezoeken. Zo ontwikkelde ze een voorliefde voor een echte smaakervaring en met name in haar favoriete drank: whisky. Terug in de VS ging Allison op zoek naar de speciale whisky die zij op reis was tegengekomen. In de VS waren echter alleen maar de traditionele whisky’s te krijgen. Daarom is zij een eigen import en export bedrijf begonnen.

Op haar speurtochten naar mooie whisky in de wereldwijde markt, ging Allison op zoek naar whisky waarin het terroir terug te proeven was. Zo kwam ze een derde generatie Cognac producent tegen, die een unieke Single Malt was gaan stoken op de boerderij/distilleerderij in het hart van de Cognac streek. Op dat moment was het gros van het distillaat drie tot vier jaar oud en was opgeslagen in vaten van nieuw Frans Limoesin eik. De eerste keer dat Allison dit proefde, wist ze dat het echt iets speciaals ging worden. Allison en de distillateur besloten samen te gaan werken. De volgende jaren hebben ze besteed aan het verfijnen van het lageren van de spirit en jaarlijks is natuurlijk het gewas van de boerderij omgezet in nieuwe spirit. Uiteindelijk hebben ze de whisky na de jaren in het Limousin eiken, nog in een gebruikt Cognac vat gelagerd. Dit bleek de gouden greep! De whisky ontwikkelde zich perfect met deze laatste toevoeging van smaak en leeftijd. Het werd een nieuw smaakprofiel in de wereld van Single Malt Whisky. Brenne Whisky was geboren.

Brenne Whisky word nog altijd van korrel tot drank gemaakt in het hart van de Cognacstreek gemaakt in zeer kleine batches. De Estate Cask (Allison’s eerste whisky) wordt nog steeds als Single Barrel, Single Malt gebotteld. Doordat ieder vat anders rijpt, kan er een klein verschil zijn in leeftijd van de whisky. Daarom staat er geen leeftijdsaanduiding op de fles.

Na veel en hard werken is Allison trots op Brenne en deelt dit graag met de wereld.

“We are excited to share our dream of beautifully crafted and terroir-driven whiskies with enthusiasts far and wide. Santé.”