Hier vindt u de informatie over Beek Spirits. Een merk dat gedistilleerde producten naar eigen recept laat stoken, of vaten laat bottelen.

De leidraad voor dit merk zijn kwaliteit, smaak en puurheid. Daarom worden de producten niet gekleurd, aangezoet, of op een andere manier aangepast.

Beek Bitter

Beek Bitter

De hommage van Beek Spirits aan de eerste distillaten die in Nederland werden gemaakt. Deze werden vaak gemaakt in middeleeuwse kloosters met kruiden.

Beek Bitter is gemaakt met achttien kruiden zoals gember, kalmoes en kinabast, met een beetje suiker. Dit geeft een stevige bitter die puur en in cocktails, zoals een negroni, uitstekend tot z’n recht komt.

Beek Rum

Beek Rum

Een blend van zes kwaliteitsrums uit het Caraïbisch gebied: Barbados, Guyana, Cuba en drie verschillende uit Jamaica. De leeftijden variëren van een half tot acht jaar gerijpt op vat. De rum is zacht met mooie tonen van vanille en toffee. Fruit en kruiden zorgen voor een tropisch gevoel.

De samenstelling:

 • Ongelagerde Jamaica pot still rum (Hampden, Worthy Park, Monymusk)
 • 2-5  jaar oude rum uit Guyana (Demerara)
 • 8 jaar rum uit Barbados (Foursquare)
 • 5 jaar oude rum uit Cuba (confidentieel)

Beek Rooibos Gin

Beek Rooibos Gin

Een krachtige, maar zachte gin op basis van rooibos uit Zuid-Afrika, met jeneverbes, koriander, citrus, kardemom, zoethout, vanille, angelica en iriswortel. Geschikt om puur te drinken, in cocktails en uiteraard met tonic: kies een stevige tonic en serveer het met zacht fruit zoals mango of perzik.
Beek Oude Genever

Beek Oude Genever

Een eerbetoon aan de genever van vroeger: drie keer gedistilleerd van gerst, rogge en maïs, met zorgvuldig geselecteerde kruiden als jeneverbes, kaneel en zoethout. Minimaal één jaar gerijpt op vat. Een warme, krachtige oude genever, met zachte kruidentonen en met graan in de afdronk.

De drie maal gedistilleerde moutwijn van één derde maïs, één derde rogge en één derde gemoute gerst is aangevuld met graanalcohol en onder andere meegestookte jeneverbes, zoethout, kaneel.

Ambachtelijk gestookt, gerijpt op Amerikaans eiken.

Beek Korenwijn

Beek Korenwijn

Het beste wat men vroeger stookte noemde men korenwijn. Ook hier heeft Beek Spirits zijn eigen variant van gemaakt: vier keer gedistilleerde spirit van gerst, rogge en maïs, met o.a. kaneel, kardemom en majoraan, tenminste één jaar gerijpt.

Zachter dan de genever, met lichtkruidige tonen en een vrij lange afdronk die warmte en kruidigheid geeft.

Beek Dutch Premium Blended Whisky

Beek Dutch Premium Blended Whisky

Wat gebeurt er als je Nederlandse whisky bij elkaar doet in één blended whisky? Dan krijg je Beek Dutch Premium Blended Whisky! En nu is Batch 2 er!

Nieuw in deze batch: Millstone Peated PX en Peated Moscatel en Peated uit Texel versterken deze stevige, licht geturfde blend. Gebleven zijn Frysk Hynder, IJsvogel, Eastmoor en Den Hool. Batch 2 is zacht, fruitig en kruidig, met mooie tonen van vanille en eikenhout, en een hintje turfrook.

 

De batch 2 is een blend uit de onderstaande whisky:

 • Millstone (Zuidam): Peated PX, Peated Moscatel, Oloroso
 • Texelse whisky (Landgoed de Bonte Belevenis): Peated
 • Den Hool 6 yr
 • De IJsvogel: Bourbon & Port cask 4 yr
 • Frysk Hynder (Us Heit): Port cask 6 yr
 • Eastmoor (Kalkwijck): Batch 2
 • Schotse grain whisky

VINTAGE-SERIE

In de Vintage-serie selecteert Jan Beek vaten bij gerenommeerde distilleerderijen over de hele wereld, die hij per vat bottelt. Een brede variëteit aan kwaliteitsdranken zoals whisky, rum, cognac, calvados, grappa en armagnac heeft zijn interesse. Door zijn ervaring en contacten in de internationale drankwereld heeft hij ingangen bij de beste distilleerderijen, die hem hele goede vaten willen aanbieden. Iedere fles Beek moet van hoge kwaliteit zijn, niet goed genoeg is niet gebotteld.

Op elk vintage-etiket staat de distilleerderij (mits deze bekend mag worden), de stookdatum, het vattype en -nummer, de botteldatum, het aantal flessen dat uit het vat kwam en het unieke flesnummer. Iedere dranksoort in de Beek-serie is te herkennen aan een eigen kleur etiket.

Beek Whisky Vintage 2008

Beek Whisky Vintage 2008

Dit eerste vat whisky in de vintage-serie, een First Fill Sherry Butt, leverde 844 flessen op. Deze Vintage whisky uit 2008 – waarvan we de afkomst helaas niet mogen noemen – heeft in de geur rozijnen, kruiden, rijp rood fruit, ananas en een hintje vanille. Naast rozijnen en kruiden is de smaak romig met eikenhout en cacao. Een mooie indruk van pure chocolade, kers, leer en tabak blijft hangen.
Beek Calvados Toutain 2012, Elzasser vat

Beek Calvados Toutain 2012, Elzasser vat

Traditioneel gemaakt: wachten tot de appels in het lange gras vallen omdat ze precies rijp genoeg zijn. Toutain zoekt elk jaar op smaak de juiste verhouding tussen de 35 appelrassen die op hun land groeien, fermenteert deze zonder gist en stookt in een generaties oude kolom still. Deze rijpte 4 jaar in een 3000 liter-calvadosvat, daarna 2 in een Elzasser wijnvat. Een calvados met in de geur appel en een hintje vanille. In de smaak veel appel, rozijn, gekruid en een subtiel zoetje. Het doet denken aan een mooie tarte tatin met een randje gekarameliseerde suiker.