Nevel Artisan Ales is begonnen bij Mattias en Vincent. Zij ontmoetten elkaar bij de thuisbrouwersclub van de afdeling Natuurkunde van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze raakten ernstig besmet met het brouwersvirus en na een aantal (min of meer) geslaagde experimenten voelden zijn ze een eigen brouwerij begonnen. In 2014 kochten ze een ??tweedehands brouwkit e huurde een ruimte van 20m2 in het toen nieuw opgerichte culturele hotspot Honigcomplex. Het ging goed, mensen hielden van hun bier en ze hadden altijd meer vraag dan aanbod. Ze specialiseerde in gemengde gisting met vatlagering, omdat ze vonden dat het zoveel meer te bieden had dan ‘schoon’ bier. Het was altijd belangrijk voor hen om een ??sterke band te hebben met de natuurlijke hulpbronnen die ons omringen, en om dit weerspiegeld te krijgen in het bier

In 2016 besloten ze investeerders aan te trekken, de apparatuur uit te breiden en naar een veel grotere ruimte (600m2) in het Honigcomplex te verhuizen.

Dit is waar we nu zijn. 1.500 liter per dag brouwen en al plannen maken voor de toekomst. Over een paar jaar willen ze hun faciliteiten verplaatsen naar een meer agrarische omgeving, waardoor ze onze eigen ingrediënten kunnen verbouwen en hergebruiken. Uiteraard is er ook een brewpub in de plannen.

03-04-2019

Proeverij

Wist je dat bier en whisky heel veel met elkaar gemeen hebben in het productie proces? 
Misschien nog wel veel interessanter: wist je dat je bieren ook heel mooi kunt combineren met whisky? 
Op vrijdag 3 mei geeft Ivar een proeverij bij Jolanda voor haar schitterende winkel Slijterij Drinks & Gifts

Top